Project automatisering (PA) WML

29 sep 2014 - De nieuwe procesautomatisering (PA) rolt verder uit over de productielocaties van WML. Inmiddels zijn nu ook de ‘grote jongens’ aan de beurt. Zoals onthardingsbedrijf IJzeren Kuilen. Deze week draait de productie van deze locatie precies voor de helft op de nieuwe PA .

 

De meeste productielocaties van WML zijn doorgaans dunbevolkt. Eén procesoperator volstaat al snel. Zelfs op de meer complexe locaties als de onthardingsbedrijven. Het valt dan ook op als er bij IJzeren Kuilen ineens zo’n vijftien auto’s geparkeerd staan. Operator Guus Stassen is zo’n beetje de ‘vaste bewoner’ van IJzeren Kuilen. Maar deze weken heeft hij veel mede-bewoners.

Sinds eind augustus is het PA ‘uitrolteam’ neergestreken op IJzeren Kuilen. Rolf Cuijpers: “Eind augustus zijn we hier begonnen. Een ‘strakke’ operatie. Elke ochtend van 8.30 tot 9.00 uur nemen we alle stappen voor de dag door en kijken we waar bijgeschakeld moet worden om de planning te volgen.” IJzeren Kuilen is waarschijnlijk de meest complexe PA-ombouw. “Dat komt door het gigantisch aantal apparaten hier.”

Deze week bereikt IJzeren Kuilen een mooie tussenmijlpaal. “Met twee onthardingsreactoren op de nieuwe PA en twee op de oude zijn we precies op de helft. En dat helemaal volgens planning.” Volgens Rolf zorgen een paar factoren ervoor dat alles zo goed verloopt: De bevlogenheid van de eigen medewerkers. Rolf: “Collega’s als Guus Stassen, Jan Daan Duimel, Math Meuleners, Peter Gorissen en Giel Creusen zijn altijd bereid om een extra stap te zetten.”

Een al even toegewijde aannemer die lange dagen maakt om de processen weer zo snel mogelijk in bedrijf te krijgen. Een precies werkje: nieuwe modules en bekabeling voor de schakelkasten in IJzeren Kuilen .